Gördíthető állványok, polcok – Mozgásban a raktárban

Gördíthető állványok

A raktározási és tárolási igények folyamatosan változnak, és a vállalatoknak gyorsan és hatékonyan kell alkalmazkodniuk ezekhez a változásokhoz. A gördíthető állványok és polcok az egyik leginnovatívabb megoldás, amely lehetővé teszi a raktéren belüli dinamikus változásokat és a rugalmasabb tárolást. Ebben a cikkben bemutatjuk, miért érdemes fontolóra venni a gördíthető raktári rendszereket, és hogyan segíthetnek a raktárok optimalizálásában.

Gördíthető polcrendszerről

Kimagasló területkihasználású manuális fém polcrendszer, amikor is a csavarmentes UGP S1 polcokat gördíthető alvázra szereljük, ezáltal a polcokat könnyen ki szolgálhatják egy közlekedő folyosóval a homlok oldalukon. Ezek a gördíthető polcrendszerek könnyen telepíthetőek meglévő padlóburkolatra is, és egyszerűen kezelhetők kézi vezérléssel. A kezelőkerék elfordításával minden gördíthető alváz eltolható, így minden áru egyedi módon hozzáférhetővé válik. Főként irattárakban, múzeumi raktárakban és alkatrész tárolókban választják előszeretettel praktikussága miatt. Gördíthető rendszerek.

Milyen előnyei vannak a gördíthető salgó polcnak?

1. Rugalmas tárolási kapacitás
A gördíthető állványok és polcok rendkívül rugalmasak és könnyen alkalmazkodnak a változó tárolási igényekhez. Ezek a rendszerek lehetővé teszik a polcok gyors elmozdítását és átalakítását anélkül, hogy szüneteltetni kellene a raktár működését. Ez ideális megoldás lehet a szezonális készletekhez, vagy akár a gyakran változó termékkínálatokhoz.

2. Gyors hozzáférés
A gördíthető rendszerek könnyű hozzáférést biztosítanak a tárolt árukhoz. Az egyszerű mozgathatóság lehetővé teszi a raktár szervezését és a gyors készletszint ellenőrzését. A polcok gyorsan elmozdíthatók, így az új áruk, iratok könnyen elhelyezhetőek és a gyorsan forgó termékek gond nélkül előrébb kerülhetnek.

3. Raktárterület optimalizálása
A gördíthető rendszerek segíthetnek a raktárterület hatékonyabb kihasználásában. A polcokat vagy állványokat könnyen áthelyezhetjük, hogy kihasználjuk a rendelkezésre álló teret, és akár kialakítsunk sétálóutakat vagy térben optimalizált zónákat a különböző terméktípusoknak.

4. Hatékony időgazdálkodás
A gördíthető raktári rendszerek jelentősen hozzájárulhatnak a munkaerő és idő racionalizáláshoz. A könnyű mozgathatóság lehetővé teszi a gyorsabb tárolást és átrakodást, minimalizálva a késéseket és a munkafolyamatok során felmerülő akadályokat.

5. Rugalmasan módosítható raktárterület
A gördíthető rendszerek lehetővé teszik a raktárterület gyors és egyszerű átalakítását, átrendezését az üzleti és logisztikai igények változásainak figyelembevételével . Új polcok vagy állványok hozzáadásával vagy meglévők átalakításával a raktárterület könnyen igazítható a növekvő készletmennyiséghez vagy az átmeneti tárolási igényekhez.

Gördíthető rendszerek összefoglalva:

Gördíthető irattári polcok vagy mobil salgó polcok esetében, olyan polcokra gondolunk, amelyek kerekes alvázakra vannak felszerelve, és a padlón lévő síneken mozgathatóak. A gördíthető irattári polcokhoz csupán egy kiszolgáló folyosó szükséges, amelyet az egyes gördíthető alvázak eltolásával állítunk be. A gördíthető állványok oszlopainak magassága 2-3 méter között változik, terhelhetőségük pedig 145-300 kg között mozog. A gyors hozzáférés, a raktárterület optimalizálása és a hatékony idő- és munkaerő használat mind olyan előnyök, amelyek miatt érdemes elgondolkodni a gördíthető raktári rendszerek bevezetésén.

További információkért és a gördíthető állványok egyéb paramétereinek megtekintéséért látogasson el honlapunkra, vagy kérje munkatársaink segítségét és tanácsait! »»