Az élelmiszeripari engedéllyel rendelkező műanyag hordók előnyei és felhasználási területei

Műanyag termékek

Az élelmiszeriparban fontos szerepet játszik a biztonságos és higiénikus élelmiszer-tárolás és -szállítás, hiszen komoly jogszabályok vonatkoznak az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokra. A megfelelő engedélyekkel rendelkező műanyag tárolók és szállítóeszközök hiteles forrásból való beszerzése pedig napjainkban már elengedhetetlen. Vásárlásuk során fontos, hogy körültekintően járjunk el, hiszen nem mindegy miben tároljuk érzékeny vagy veszélyes készítményeket. Cikkünk témája:
Az élelmiszeripari engedéllyel rendelkező műanyag hordók előnyei és felhasználási területei.

Műanyag hordók alapanyaga

Az élelmiszeripari engedéllyel rendelkező műanyag hordók HDPE anyagból készülnek, amely rendkívül ellenálló és tartós anyag. Ez lehetővé teszi számukra a vegyi anyagok, folyadékok vagy ételek biztonságos tárolását. A HDPE anyag nem reagál semmilyen környezeti hatásra, így nem korrodálódik és nem érzékeny a penészekre vagy a baktériumokra sem.

Milyen előnyei vannak a HDPE alapanyagból készült élelmiszeripari hordóknak?

Az élelmiszeripari műanyag hordók használatának előnyei közé tartozik a könnyű súly, a megbízhatóság és a sokoldalúság. A hordók könnyen mozgathatók, tárolhatók és szállíthatóak. Az egyszerű kezelés és tisztítás miatt pedig kiváló lehetőséget nyújtanak az élelmiszeripari vállalatoknak a hatékony és biztonságos élelmiszer-tárolásra és szállításra.
A hordó tetejét egy menetes csavarható fém gyűrűvel / pánttal tudjuk teljesen légmentesen lezárni, így tudva 100%-osan biztonságban a benne szállított / tárolt termékeket.

Milyen iparágakban és mikor használják?

Az élelmiszeripari hordókat számos különböző iparágban és felhasználási területen használják. Sokszor megfordul az élő állatok takarmányozásakor továbbá az élelmiszer-előállítás során. Például liszt, cukor vagy fűszerek készítésekor, gyümölcsök erjesztésekor, pálinkafőzés során, préseléskor vagy a kifőzést követően cefre tároláskor.
Az élelmiszer-tárolás és szállítás mellett számos más területen is használják, például az autóiparban, a vegyiparban és az építőiparban is egyaránt.

Fontos szempontok, amelyek segítenek a választásban:

Megfelelnek az összes komoly követelménynek és jogszabálynak, melyeket az élelmiszerek és veszélyes áruk tárolására és szállítására alkottak meg.
Nem figyelmen kívül hagyható szempont az sem, hogy rendkívül ellenálló alapanyagból készültek, mely környezetbarát és újrahasznosítható.
Alapanyagáról még tudni érdemes, hogy módfelett masszív és erőteljes kivitelű ezáltal lökés – és ütésálló. Nagyobb nyílása lehetővé teszi, hogy könnyedén beletöltsék a különböző folyadékokat, élelmiszereket. Végezetül pedig szeretnénk megemlíteni helytakarékos attribútumát, mely lehetővé teszi, hogy sok hordót raktározzunk el akár egymásra pakolva.

Élelmiszeripari engedéllyel rendelkező HDPE műanyag hordók

Az élelmiszeripari engedéllyel rendelkező HDPE műanyagból készült hordók tehát hatékony és megbízható megoldást nyújtanak az étel- és anyag-tárolás és szállítás során számos szektorban. A minőségi és higiénikus élelmiszer tárolásnak és szállításnak biztosítása érdekében érdemes olyan tároló eszközöket választani, amelyek megfelelnek a szigorú biztonsági és higiéniai előírásoknak.

Az UGP műanyag webáruházában számos műanyag hordót talál, érdemes szétnéznie nálunk! »»
Amennyiben kérdése lenne, magasan képzett, szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésére! »»