Fém polcrendszerek útvesztőjében

Polcrendszer

Fém polc rendszerek útvesztőjében

Amikor salgó polc vásárlásra kerül a sor, laikusként joggal merül fel a kérdés, hogy mi a különbség a 3 legjobban emlegetett típus között?

Ezen 3 típus, amely általában előkerül, nem más, mint a csavaros salgó polc, a csavarmentes salgó polc és a rozsdamentes salgó polc. Ha még életünkben nem hallottuk ezeket az elnevezéseket, akkor teljesen érthetően gondolhatjuk azt, hogy valami távoli galaxisban használt nyelven szóltak hozzánk. Megnyugtatunk mindenkit, a fogalmak létezőek és a következő sorokban azon leszünk, hogy mindenki számára közérthetően elmagyarázzuk melyik típust miért így hívnak. Nézzük időrendi sorrendben a salgó polc evolúciót.

A kezdetek – csavaros salgó polcok

A salgó polcok története egészen az 1930-as évekbeli Angliáig nyúlik vissza, hiszen egy londoni mérnök Demetrius Comino fejlesztette ki. Célja, hogy a kezdetleges fából előállított polcokat egy strammabb, fém polcokból álló változatra cserélje. Később már dexion- salgó polcként híresült el és itthon, Salgótarjánban kezdték el gyártani őket. Így vált ismertté mostani nevén a salgó polc. Felhasználása nagyon széles spektrumon mozog, a raktártól egészen a kamráig.

Viszont összeszerelése időigényes és komplikált, a kor már rég meghaladta, noha vannak, akik mégis megszokásból ragaszkodnak hozzá. A salgó polc L alakú perforált lábakból és lehajlított polclemezekből áll. A salgó polcokat csavar rögzíti az oszlophoz, a merevítést pedig az un. sarokelem adja.

Innováció, modern kor – csavarmentes salgó polcok

A legszembetűnőbb különbség a csavaros és csavarmentes változatok között, hogy a csavarmentes salgó polc összeszerelése kb. 10 percet vesz igénybe. Egyáltalán nem igényel hosszú csavarozgatást, csupán egymásba kell akasztani az elemeket. Egyetlen eszköz, egy gumikalapács alkalmazható hozzá.

Nagyon fontos megjegyeznünk, hogy a polcrendszer megbízhatósága és terhelhetősége abszolút nem lesz kevesebb, mint csavaros elődjéé. Az időtálló minőséget a TÜV és CE is tanúsítja, így mi is teljesen megalapozva, biztonsággal vállalunk érte 5 év garanciát.

A csavarmentes salgó polcrendszerekről ITT »» tud bővebben tájékozódni.

Prémium kategória – Superinox fém polcok

A salgó polcok méltán ünnepelt királynője, nem más, mint a rozsdamentes acél polc. Minőségileg kiemelkedő inox polc rendszerek, 100%-ig megfelelnek a HACCP élelmiszer-biztonsági szabványnak. Ezáltal tökéletesen használhatóak a higiénia jegyében nagykonyhákban, élelmiszeripar szférákban, vegyiparban, gyógyszeriparban és olyan területeken, ahol ki van téve a különböző környezeti, hőmérsékleti hatásoknak. Többféle polcmagassággal és polcmélységgel is egyedileg összeállítható a szabvány méreteken kívül.

A rozsdamentes acél polcról ITT tud bővebben tájékozódni. »»