Raktári állványok alkalmazása különböző iparágakban és szektorokban – II. rész

Raktári állványok

Raktári állványok beszerzése ma már egy rendkívül könnyűnek tűnő feladat, hiszen csak beírjuk a keresőbe: raktári állvány és polcrendszerek vásárlása és számos webáruházat kapunk egymást után, ahol látszólag ugyanaz a kínálat. Hol olcsóbban, hol akciósan, hol kiárusítva hol pedig kicsit drágábban. Mégis mi alapján döntsünk? Tud nekünk valaki abban segíteni, hogy a saját munkahelyünkre vagy otthoni környezetünkbe milyen típust válasszunk? Az UGP mindenképpen! Hasznos cikk következik, hasznos infókkal.

Raktári állványok vásárlása

A raktári állványok vásárlása során fontos szempont, hogy a megbízható és magas színvonalú termékeket vásároljuk olyan szállítótól, aki tapasztalt és elismert a piacon. Érdemes utána olvasni a különböző cégeknek értékelés és vásárlói visszajelzések szintjén is hiszen könnyű belefutni a bazári minőségű termékekbe.
A raktári állványok gyártói és forgalmazói széles skáláját találjuk szerte a világban, főleg online, ám a legjobb minőségű termékek kiválasztásához érdemes összehasonlítani az árakat, a nívót, szolgáltatásokat és egy olyan kereskedő céget választani, aki biztosítja a megfelelően stabil állványokat, valamint a telepítési és karbantartási szolgáltatásokat is egyaránt.

Az iparágak és szektorok, ahol raktári állványokat használnak

A raktári állványokat számos iparágban és szektorban használják az áruk hatékony és biztonságos tárolására és kezelésére. A következőkben sorra vesszük, hol fordulnak elő a leggyakrabban:

Logisztikai és szállítmányozási szektor: A fém állványokat és polcokat szívesen használják a különböző áruk és csomagok tárolására és mozgatására. Az UGP fém állványok és polcok masszívitása és mobilitása semmivel nem helyettesíthető, mindig hatalmas segítségnek bizonyulnak a raktározás terén. A polcok moduláris felépítése lehetővé teszi azok testre szabását az adott raktár és áruk tárolási igényeihez mérten, ezáltal megfelelően optimalizálhatóak a különböző logisztikai és raktározási folyamatokban.

Élelmiszeripari szektor: Az élelmiszeriparban használt állványok speciális kialakítással és anyagokból készülnek, hogy megfeleljenek az élelmiszerbiztonsági követelményeknek. Az élelmiszeriparban a salgó polcokat általában tápanyagok és alapanyagok tárolására és készletezésére használják. Az élelmiszerek nagy részének tárolása különféle speciális hőmérsékleti igényeknek kell, hogy megfeleljen, így azok raktározása különböző hűtött vagy fagyos körülmények között zajlik. Az UGP csavarmentes salgó polcai és állványai ebben az esetben is ideális megoldást biztosítanak a raktárak számára.

Gyógyszeripar: Az állványokat a gyógyszerek és orvosi eszközök tárolására és készletezésére használják. Könnyen tisztíthatóak, így a higiénikus gyógyszertárolás biztosítása is megoldott általuk. Maximálisan megfelelnek a nemzetközi és hazai gyógyszer biztonsági előírásoknak és szabályrendszerének. Hozzájárulnak a gyógyszerek minőségének megőrzéséhez és a raktár hatékony működéséhez, továbbá segítenek abban, hogy a gyógyszerek mindig könnyen elérhetők legyenek, amikor szükség van rájuk.

Raktári állványok a kereskedelemben

Kiskereskedelem: A kiskereskedők árukészletének tárolására és kezelésére nap, mint nap használnak fém raktári állványokat és polcokat, hogy optimalizálják az áruforgalmat és az ügyfélkiszolgálást.

Nagykereskedelem: A nagykereskedők az állványokat nagy mennyiségű áruk tárolására használják, az állványok pedig lehetővé teszik a nagy mennyiségű áruk hatékony kezelését, szállítását és mozgatását. Plusz előny a bővíthetőség és a hozzájuk kapható különböző kiegészítők óriási tárháza, amire szükség is van minden esetben.

Raktári állványok az autóiparban

Autóipar: Az autóiparban használt állványok az autóalkatrészek tárolására és kezelésére szolgálnak, amelyek az autók gyártásához és karbantartásához szükségesek ezáltal lehetővé teszik a hatékony és biztonságos árukezelést. A salgó polcok moduláris felépítése segít az alkatrészek tárolási kapacitásának rugalmas testreszabásában az egyedi igényekhez alkalmazkodva. Szilárd szerkezete és biztonsági funkciói pedig biztonságos tárolást nyújtanak az alkatrészek számára, megakadályozva azok sérülését és megsértését. A Salgó polcok magas teherbírása lehetővé teszi a nehéz és nagy méretű alkatrészek tárolását is.

Raktári állványok a papíriparban

Papíripar: A papíriparban használt állványok a papíráruk, dokumentumok és irodaszerek tárolására szolgálnak. Továbbá papír alapanyagok tekercses raktározására és kartonok veszélymentes tárolására hiszen ezen anyagok rendkívül hamar képesek megsérülni. Az UGP S1 salgó polcok és állványok lehetővé teszik a papíralapanyagok hatékony és helytakarékos tárolását, ami különösen fontos a papíriparban, ahol sokféle anyagnak kell elférnie egymás mellett a polcokon.

Ipari salgó polcok és fém raktári állványok

Összességében az ipari salgó polcok és fém raktári állványok megbízható és hatékony eszközökként vannak jelen bármelyik iparág raktárában. A megfelelő tárolási körülmények biztosításával hozzájárulnak az áruk minőségének megőrzéséhez és a raktár hatékony működéséhez.

Többet szeretne megtudni? Keresse polc szakértőinket itt! »»